• Air temp

    +26°-32°

  • Water temp

    +25°-30°

01. aprīlī Līvu Akvaparks atvērts no 12:00 līdz 20:00. Un tas nav joks! :)

Pirmie soļi akvaparkā

Termoregulācija un imunitāte izveidojas ap 2 gadu vecumu, tāpēc ir virkne lietu, kas jāzin ar bērniem atpūšoties beseinā    

Ko jāņem vērā, atpūšoties ar bērniem?

Bērni mūsos rada lielu prieku, un, atpūsties ar tiem un būt kopā – tas viss kopā veido un stiprina ģimenes. Tomēr mums pieaugušajiem, ir jāparūpējas par mazajiem, lai viņi justos droši  jebkurā situācijā.

Ieteikumi bērnu atpūtai Līvu Akvaparkā:

1.Bērniem līdz 3 gadiem iesakām parku apmeklēt speciālās peldēšanai paredzētās autiņbiksītēs, jo esot ūdenī mazuļi bieži vien aizmirst paprasīties uz tualeti.

2. Atrodoties parkā ar zīdaini, būtu jāņem vērā sekojoši ieteikumi:

2.1.Tā kā mazuļu āda ir ļoti maiga un jūtīga, tai ir nepieciešamas īpašas rūpes. Līvu Akvaparka teritorijā grīdas segums vienmēr ir slapjš un tā iemesla dēļ ir apstrādāts ar pretslīdēšanas materiālu, kas ir diezgan abrazīvs , līdz ar to mazajiem staigātājiem iesakām staigāt čībiņās vai citos piemērotos apavos ar neslīdošu zolīti, jo tās pasargās mazās pēdiņas no noberzumiem. Apaviem jābūt ērtiem, viegli uzvelkamiem, iespēju robežās ar slēgtu aizmugurējo daļu, kas neļaus kurpītei nokrist no kājas, un, protams, ar neslīdošu zoli. Lieliska alternatīva var būt īpašas gumijas zeķes, kuras var būt kājās, arī esot ūdenī.

2.2.Bērniņš parka teritorijā var atrasties vai nu esot auto sēdeklītī vai ratiņos. Ja izvēlaties parka teritorijā iebraukt ar bērnu ratiem, obligāts nosacījums parka higiēnas nodrošināšanai – ratu riteņiem ir jābūt tīriem un apklātiem ar vienreizējās lietošanas plastmasas maisiņiem. 

2.3.Tā kā parka teritorijā tiek uzturēts speciāls režīms: ūdens temperatūra ir + 25°+29°C un gaisa temperatūra  +30° +31°C, iesakām pievērst uzmanību tam, lai mazulis nepārkarstu,. Ieteicamais  būtu kokvilnas vai cita elpojoša materiāla apģērbs. Nenovietojiet bērna sēdeklīti vai ratiņus tiešā saules staru ietekmē vai ventilācijas tuvumā.

2.4.Parka teritorijā ir atļauts ienest  bērnu apkopšanas mantas, taču jārēķinās, ka mūsu personālam drošības apsvērumu dēļ ir atļauts pārbaudīt somas vai bērnu ratu saturu. Ģērbtuvē atrodas bērnu pārtinamais galdiņš, kur mazuli var ērti sakopt un vajadzības gadījumā ar nomazgāt, līdz ar to visu nepieciešamo var glābāt elektroniski aizslēdzamā skapīti.

2.5.Mazuļi iepazīst pasauli un pārvietojas rāpojot vai skrienot, līdz ar to krīt, klūp un  gūst citas traumas. Līvu Akvaparka teritorijā skriet nav atļauts un par to informē arī daudzās norādes parka teritorijā.

2.6.Līvu Akvaparka baseinu dziļums ir robežās no 20 līdz 350cm, līdz ar to bērniem -  peldēt nepratējiem, iesakām uzvilkt peld vestes vai uzročus, taču atgādinām, ka tie nav profesionāli glābšanas līdzekļi, bet rotaļlietas. Tāpēc bērniem nepārtraukti ir jāatrodas vecāku uzraudzībā.

3.Vecākiem un skolotājiem iesakām vēlreiz ar saviem bērniem pārrunāt drošības jautājumus, kas saistīti ar atpūtu pie un uz ūdens. Arī Līvu Akvaparkam ir savi apmeklētāja noteikumi, ar kuriem var iepazīties mājas lapā. Apmeklējot parku grupās, pirms iešanas parkā ir iespējams pieteikt un noklausīties instruktāžu par uzvedību Līvu Akvaparkā, kuru sniedz glābšanas dienesta darbinieki.

Līvu Akvaparkā ir dzeramā ūdens kvalitāte, ūdens tīrību nodrošina vairāku pakāpju ūdens filtrēšana un apstrāde ar ultravioleto gaismu.

4.Gados jauni vecāki drosmīgi iesaista savās izklaidēs ļoti mazus bērnus.  Arī „Līvu Akvaparkā” katrs 15. apmeklētājs ir vecumā līdz 5 gadiem.  Bieži vien šis apmeklējums ir pirmā iepazīšanās ar „lielo” ūdeni. Tādos mirkļos vecākiem ir jābūt cieši klāt savām atvasēm. Mēs iesakām visiem vecākiem nodrošināt savus bērnus ar piepūšamajām aprocēm, peldvestēm vai peldriņķiem. Bērniem līdz 3 gadu vecumam akvaparku atļauts apmeklēt tikai ūdens necaurlaidīgās autiņbiksītēs.

5. Lai bērns justos labi un droši paņemiet bērnu uz rokām un pamazām iepazīstiniet viņu ar ūdeni. Izvēlieties vietu baseinā, kur mazulis var nostāties uz kājām, tas veicinās drošības sajūtu. Līvu Akvaparkā ir  vairāki baseini, kur bērni jutīsies droši: Bērnu kuģis un Viļņu baseins ir baseini, kur ūdens padziļinās pakāpeniski.  Mama’s baseina dziļums ir 60cm  un  Kolibri -  90cm.  Izvēlieties Jūsu bērnam vispiemērotāko baseinu. 

5.1.Iespējams Jūs esat pamanījuši, ka Jūsu bērni ir sajūsmā par rotaļām ar ūdeni. Viņiem patīk liet un pārliet ūdeni no viena trauka otrā vai arī vērot kā ūdens tek no krāna. Izmantojiet  šos rotaļu elementus arī baseinā, lai mazulis aprastu ar ūdeni un justos drošāk.  

5.2.Kad mazulis ir apradis ar ūdeni, palieciet  savas rokas  bērnam zem krūtīm un vēdera daļas, lēnām paslidiniet viņu pa ūdens virsmu, lai bērnam rodas sajūta, ka ūdens dod arī kustības iespēju. Ja mazulis ūdenī jūtas apmierināts, variet satvert abas viņa rokas un šādi paslidināt viņu pa baseinu. Daži bērni jūtas ūdenī tik droši, ka pieļauj, ka vienīgais atbalsta punkts, kur mamma viņu pieturēs, būs plauksta zem zoda. Ja Jūs jūtat, ka bērns jūtas droši, variet viņu palaist peldēt, bet tai pašā laikā rūpējieties par viņa drošību uzvelciet savam bērnam piepūšamās aproces, peldvesti vai peldriņķi – tad arī Jūs  jutīsieties drošāk.

Ja Jums nav piepūšamo aproču, peldvestes vai ūdens necaurlaidīgās autiņbiksītes, to visu var iegādāties akvaparka veikalā.

5.3.Lai cik ļoti bērns ir aizrāvies ar rotaļām Līvu Akvaparka baseinā, uzmaniet, lai mazulim nekļūst auksti. Vērojiet bērnu nevis paļaujieties  uz pašas izjūtām vai pulksteņa laiku

Jebkurā gadījumā pirms doties uz Līvu Akvaparku, iesakām apsvērt visus iepriekš minētos aspektus, lai padarītu atpūtu jauku un neaizmirstamu gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Nekādā gadījumā neatstājiet bērnu bez uzraudzības!

Orinoko upe

Ļaujies ūdens straumei ar peldriņķi vai bez tā un nesteidzīgi apceļo vairākus simtus metru apkārt Kapteiņa Kida zemei

Lasīt vairāk...

Viļņu baseins

Bangojoša jūra ar lēzenu dibenu līdz pat 1,5 metram dziļa tev tieši pie kājām un pludmale, kur ērti zvilnēt uz sauļošanās krēsliem 

Lasīt vairāk...